nastya_protskiv | Дата: Вівторок, 05.05.2015, 08:47 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 1
Статус: Offline
| Теплий квітучий травень - час найблільш цікавих фестивалів, які проходять по всьому світу. На гастрономічному форумі на Халдікі мішленівські кухаря пригостять вишуканими стравами, на танцювальному в Глазго зіграють кращі діджеї Європи, а в Каннах кіномани першими побачать нові фільми за участю Анджеліни Джолі і Ніколь Кідман. Vogue.ua розповідає про найцікавіші фестивальних подіях травня. Фестиваль морозива Італія. Флоренція. 1-4 травня Солодкий фестиваль з мелодійною назвою Firenze Gelato Festival почнеться у Флоренції 1-го травня і триватиме до 4-го, а потім відправиться на "гастролі" в Мілан, Рим і Турін. У Флоренції він стартує не випадково: цей красивий тосканський місто - батьківщина не тільки Леонардо да Вінчі і Данте Аліг'єрі, але і Бернардо Буонталенті, людини для італійської історії не менш важливого. У 16 столітті саме він винайшов морозиво, яке тоді називалося холодним десертом на основі молока. З тих пір італійські виробники морозива з гордістю передають рецепт Буонталенті з рук в руки, і досі найсмачніше джелато зроблено саме за цими старовинними рецептами. Гастрономічний фестиваль Греція. Халкідікі. 9-18 травня По-справжньому "зоряний" гастрономічний фестиваль проходить у травні на мальовничому грецькому півострові Халкідікі. Щороку тут збираються найкращі шеф-кухарі Європи, володарі мишленовских зірок. Організатори підходять до фестивалю творчо, і щороку винаходять концепцію, яка стає заголовної темою всього події. Якщо торік тут обговорювали і пробували автентичну грецьку кухню, то в цьому тема фестивалю - кухні народів світу. На цей раз на фестивалі будуть міркувати про Великому шовковому шляху і його ролі у світовій гастрономії.
|
|
| |